BimmerBlog

BimmerBlog

BMW@CES2016 - Vadonatúj járművezérlési koncepciók a BMW-től

Az érintkezésmentes, intuitív járműtechnológia megszületése és folyamatos fejlődése

2016. január 10. - BimmerBlogger

p90185627_highres_the-new-bmw-7-series.jpg

Az egyre intelligensebb okos készülékek térnyerésével az élet minden területén újabbnál újabb irányítási és működési opciók válnak valóra. A 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatott vadonatúj BMW 7-es sorozat a világ első négykerekű járműve, amelynek központi érintőképernyőjét az iDrive vezérlő és a hangutasítások mellett egyszerű gesztusokkal is kezelhetik a márka ügyfelei. Sőt mi több, a hátsó üléssor könyöktámaszába épített táblagépnek köszönhetően az utasok minden korábbinál komfortosabban és szabadabban vezérelhetik a jármű szórakoztató, információ-szolgáltató és navigációs rendszerét.

BMW Gesztusvezérlés egyszerű ujj- és kézmozdulatokkal

A vadonatúj BMW 7-es sorozatban egy tükröződésmentes, nagyfelbontású, 10,25 coll méretű kijelző tölti be a központi érintőképernyő szerepét. A kijelzőn felvillanó ikonok a hagyományos okostelefonok és táblagépek működéséhez hasonlóan, finom érintéssel aktiválhatók, miközben a tervezők a jól ismert iDrive vezérlő funkcióját is teljes mértékben meghagyták. A bajor gyártó BMW Gesztusvezérlés névre keresztelt vadonatúj innovációja, amely 2015 szeptemberében az új 7-es BMW-ben ünnepelte sorozatgyártásának világpremierjét, a jármű központi rendszerének minden korábbinál kényelmesebb és közvetlenebb működtetését teszi lehetővé. A középkonzol és a középső visszapillantó közötti sávban kifejezetten e célból kifejlesztett háromdimenziós szenzorok érzékelik a vezető és a jobb első utas „csúsztató”, „nyomó” és „forgató” ujj-, illetve kézmozdulatait. Eme egyszerű gesztusokkal a BMW ügyfelei érintkezésmentesen állíthatják be a zenerendszer hangerejét, válogathatnak a rádióállomások között és fogadhatják a beérkező telefonhívásokat. Sőt mi több, az egyénileg kitalált kézmozdulatokhoz további utastéri funkciók is társíthatók.

p90200191_lowres_the-new-bmw-7-series.jpg

A BMW Touch Command új távlatokat nyit a hátsó üléseken utazók előtt

A vadonatúj BMW 7-es sorozat egy BMW Touch Command névre keresztelt táblagépet is kínál a hátsó üléssorban utazóknak, a könyöktámaszba építve. A 7 collos kijelzővel ellátott okos készülék kézbe is vehető, így nem csupán az autóban ülve, de a járművön kívül is tökéletesen használható. Segítségével a hátsó üléseken utazók minden korábbinál egyszerűbben és sokrétűbben működtethetik a jármű szórakoztató, információ-szolgáltató és navigációs rendszerét, miközben az olyan kényelmi extrákat, mint a légkondicionáló, az ülésállítás és az utastéri világít, új távlatok szerint vezérelhetik. A hátsó könyöktámaszba épített táblagép teljes értékű online kapcsolatot is kínál, egyúttal zene- és videólejátszóként, valamint játékkonzolként is működik. Az állandó online kapcsolatot az autóba integrált WiFi-hálózat biztosí

A bejegyzés trackback címe:

https://bimmerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr338253806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása